Biokandalló gyártás

Biokandalló gyártás

GY.I.K

2018. szeptember 19. - biokandalló gyártás
----====GY.I.K.====----
(Gyakran Ismételt Kérdések)
3_2.jpg
Hogyan fűt a biokandalló?
Folyadékot, pontosabban bioetanolt, más néven bioalkoholt éget el. Ez az anyag füst, korom, vagy bármilyen más égéstermék nélkül ég szagtalanul
6-15-sculpturally-exciting-bio-ethanol-fireplace-designs.jpg
Miért nem kell kémény a biokandalló számára?
A bioetanol égése folyamán csak kevés vízpára és elenyésző mennyiségű (kb. mint két gáztűzhely lángja) szén-dioxid keletkezik, ennek kültérbe való elvezetése nem indokolt. Lángja a helyiség oxigénjét használja, ezért gondoskodjon a friss levegő utánpótlásáról.
biofireplace-legionis.jpg
Miért nem kell engedélyeztetni használatát?
A biokandalló nem termel gázt, füstöt, gyakorlatilag nincs hatással a környezetre, ezért üzemeltetése sem engedélyköteles.
fireplaces.jpg
Hogyan kell beüzemelni?
Egy átlagos biokandallónk tömege 15-30 kg körül mozog, így nem kell nagy terheket mozgatnunk. Az álló variációkat csak letesszük a padlóra, az asztalra, vagy egy stabil állványra, melyet használat közben, vagy megtöltött tartállyal soha nem szabad mozgatni. Beleöntjük a folyadékot az alkoholtartályokba, és hosszú szárú gázgyújtóval begyújtjuk az alkoholt. A falba építhetőket akár gipszkartonba is helyezhetjük, a használati utasításban megadott beépítési méretek szerint a mellékelt szerelőkonzolok segítségével.
 
2_2.jpg
Hogyan lehet eloltani a tüzet?
A biokandallónkhoz csomagolt tűzfojtó lapot az alkoholtartály nyílására szorítjuk, és pár másodperc alatt elalszik a tűz.
bio-ethanol-fireplace-installation-examples-living-ideas-diy-ideas-decode-ideas-natuerholz.jpg
Hol kapható bioetanol?
Például nálunk érdemes rendelni (többféle illatosított változatban is forgalmazzuk), illetve festékszaküzletekben. Etanol nem megfelelő a használatához, mert annak egy része benzin. Ragaszkodni kell a bioetanolhoz, mely szagtalanul ég.
bio-fireplace-akowood-original-1-1-e1461677034454.jpg
Amennyiben felmerült Önben még további kérdés, kérjük bátran tegye fel, akár Facebook oldalunkon, megválaszoljuk. Egyedi méretre gyártás, egyedi színválasztás, egyedi formatervezés! És mindezt pénztárcához is igazítjuk.
9-15-sculpturally-exciting-bio-ethanol-fireplace-designs.jpg

Fürdőszoba extrákkal - biokandalló.

Blogbejegyzésünkben álomszép fürdőszobákat mutatunk, melyet biokandallóval tettek változatossá. A fürdőnk „szoba” jellegét számtalan módon erősíthetjük, bár tény, hogy egy vizes blokkban kandallóra számítana az ember legkevésbé. Ám a fürdőszobai tűzhely mégis az egyik legnépszerűbb trend ma a modern tisztálkodó helyiségben.

4_1.jpg

És egyre több lakástulajdonos szeretne egy-egy stresszes nap után a lángnyelvek táncát bámulva a fürdőkádban relaxálni. Jól hangzik, ugye? A kandalló tüzénél élvezni egy aromaterápiás fürdőt...

6_1.jpg

Egy modern fürdőszobában a biotűzhely a luxus jellegét erősíti, ízlésesen kiegészülve a tisztálkodó helyiséggel, amely a téli hónapokban nemcsak a lelket, de a környezetet is melengeti. Beépíthető akár egy meglévő falba is, de egy zuhanyzó oldalába is, amit esetleg ürességével figyelmen kívül hagynánk.

5_1.jpg

 A megfelelő típusú, színű, anyagú, stílusú kandalló kiválasztása rendkívül izgalmas feladat, amellyel a cél az, hogy egy kellemes intim teret nyerjünk egy viszonylag barátságtalan zugban. 

9_1.jpg
A biokandallók üzemeltetésénél nincs égéstermék, nincs szükség kéményre sem. Speciális bioalkoholt éget a hagyományos fűtőanyagok helyett, melléktermékként minimális szén-dioxid és vízpára keletkezik. Elsőre talán ijesztőnek tűnhet, hogy szén-dioxiddal dúsul a levegő, ám egy biotűzhely által kibocsátott szén-dioxid mennyisége körülbelül két szál gyertya elégetésével azonos, egy egész estés használatot tekintve. 

7_1.jpg
Ha tetszik az alapötlet, hogy fürdőszobánkat tűzhellyel bekapcsoljuk a lakott terek vérkeringésébe, a minőségi tervezés és dizájn segítségével ez koránt sem nagyzási hóbortnak fog tűnni, hanem dísze lesz az otthonunknak.

3_1.jpg

Bármilyen típusú kandalló mellett döntünk, az öltöztetni fogja a tisztálkodó helyiségünket. A hangsúly a hangulatteremtésen van, még a legmodernebb és legkisebb terekben is lehetőség van új köntösbe öltöztetni fürdőszobánkat.

1_1.jpg

 Egyedi méretre gyártás, egyedi színválasztás, egyedi formatervezés! És mindezt pénztárcához is igazítjuk! 

2_1.jpg

Ötleteljünk online, rendeljen online: http://biokandallogyartas.hu/

Bemutatótermünk:
2040 Budaörs, Budapesti út 123.

 

Szevasz tavasz!

A bioetanol napjaink egyik legígéretesebb üzemanyaga. Magas cukor vagy keményítő tartalmú növényekből állítják elő, az így nyert alkohol szinte teljesen tiszta, a gyártási folyamat végén 99,9%. Ez a rendkívül sokoldalúan felhasználható fűtőanyag az élet számos területén megtalálta a helyét, például a vendéglátásban az ételek melegentartására (chafingekhez), de esetünkben alkalmazható kerti fáklyák, kerti kandallók üzemeltetésére is. Mivel teljesen füstmentes égést biztosít, így zárt teraszon vagy télikertben is biztonsággal üzemeltethető . Ugyanilyen lendülettel vesznek részt otthonaink fűtésében és díszítésében. 
1449741050.jpg
Szeretne úgy tüzet gyújtani a kültéren, hogy a haja ne legyen füstszagú és ne kelljen bajlódnia a korommal? Biokandallóink úgy kerülnek kialakításra, hogy a tűz minden kellemes tulajdonságát átadja, a füst kivételével. Üzemeltetése egyszerű és tiszta, nem igényel hosszas előkészületeket. Teremtsen magának egy igazán hangulatos szabadtért, amely baráti és családi összejöveteleken emeli a házigazda "fényét". Körbeülhetjük, mint egy tábortüzet és élvezhetjük a lángok pattogását.
1.jpg
Ki mondta, hogy a biokandallónak mindig ugyanott kell állnia? Mit szólna egy olyan megoldáshoz, amely teljesen mobil, tehát Ön döntheti el, hogy nyáron a kertbe, télen a nappaliba, vagy mikor és hova helyezi. Szabadon álló változataink kicsomagolás után rögtön üzemeltethetők, nem igényelnek más felszerelést. Nagy előnyük, hogy könnyen áthelyezhetőek egyik helyiségből a másikba, kül- és beltéren egyaránt használhatók. 
lira_3_re.jpg
A következő biokandallók tulajdonképpen modern bútorok beépített tűzhellyel, melyek minden divatos lakberendezési környezetben megtalálják a helyüket. Karakteres design, környezetbarát technológia jellemzi, kémény és szakhatósági engedélyek nélkül megvalósíthatók. Égése során nem keletkezik egyéb káros anyag – kb nagyjából akkora veszélyt jelentenek, mint néhány gyertya meggyújtása. Töltse kellemes környezetben és melegben a hűvös estéket, nyáron pedig élvezze a lángok káprázatos játékát! 
29196743_574455016245664_2515142512214016000_n.jpg

Minden évszakban szeretjük csinosítgatni otthonunk, feldobni egy kicsit, vagy éppenséggel nagyon. Apróbb változtatásoktól kezdve egészen a teljes átrendezésig, minden lehetőség előkerül. És milyen jól nézne ki nyáron teraszunkon egy lobogó kandalló (a tűz intenzitása egyénileg szabályozható), a meghitt fényével, amely  a téli napokon nem csak a szíveket, de a környezetet is melengeti.   

outdoor-patio-fireplaces.jpg

 Formabontó dizájn jellemzi a következő biokandallót, mely méltán központi helyet ad bármely helyiségnek. Praktikus, hiszen a szabadon álló változatok bárhol elhelyezhetők. Vajon az Ön otthonában hogyan mutatna? 

4580e666-04fb-484b-a7b8-785397f8bdf5_1.jpeg

Szereti az egyedi megoldásokat? Akkor tervezze meg velünk tűzhelyét, a saját elképzelései alapján! Többé nem kell alkalmazkodni a standard méretekhez, mert nálunk megrendelheti csak magát az önálló tűzteret is, valamint további elképzelésekkel olyan biokandallót alakíthatunk ki, melynek szinte csak a képzelet szab határt. 

2.jpg

Mi kellhet még? Csak egy kis fantázia és kreativitás! Egyedi méretre gyártás, egyedi színválasztás, egyedi formatervezés! És mindezt pénztárcához is igazítjuk! Ötleteljünk együtt, amely online szolgáltatásunkkal az ország bármely területére rendelhető. Katt: http://biokandallogyartas.hu/

Felkészül: tavasz!

Tavasszal már sütögethetünk otthonunk teraszán, kezdjük csinosítgatni szabadtért! 

68fb104c-3360-4343-b875-344edd6add5a.jpeg

Biokandallóink szabadonálló változatát bárhová elhelyezhetjük: télen a zárt térben, nyáron a kertben. És egy bioetanol tűzhellyel biztosan nem tudunk mellényúlni, hiszen nincs szükség bonyolult engedélyeztetési eljárásokra, de még az áram és gázszámlát sem fogja növelni. Ragyogó megoldás jelent mindazok számára, akik kémény nélkül szeretnék a harmónia szigetét létrehozni otthonukban.

dacf0c33-490e-487e-956f-4de9914f6ea8.jpeg

Hogy miért ne csak a téli hideg miatt fontolgassuk a biokandalló vásárlását? A lobogó tűz intenzitása egyénileg szabályozható, bátran használhatjuk nyáron is. Pozitív tulajdonságait a végtelenségig tudnánk sorolni: könnyű a beüzemelése, teljesen veszélytelen, füstmentes, díszítő elemként is remekül funkcionál.

4580e666-04fb-484b-a7b8-785397f8bdf5.jpeg

Minden évszakban szeretjük csinosítgatni otthonunk, feldobni egy kicsit, vagy éppenséggel nagyon. Apróbb változtatásoktól kezdve egészen a teljes átrendezésig, minden lehetőség előkerül. És milyen jól nézne ki nyáron teraszunkon egy lobogó kandalló a meghitt fényével, amely a téli napokon nem csak a szíveket, de a környezetet is melengeti.

74e6eee8-97d1-448b-a704-02ada09684a9.jpeg

Bioalkohollal működtethető és kémény/szakhatósági engedély nélkül alkalmazható, melynek használata során vízpára és csekély szén-dioxid keletkezik (kb. két szál gyertya elégetésével azonos, egy egész estés használatot tekintve). 

2960adb8-e300-4f07-90bf-e5181e62f2dc.jpeg

Cégünk 1 évnyi garanciával lát el minden darabot, továbbá biztosítjuk a házhozszállítást - legyen szó az ország bármely pontjáról. Munkatársaink üzembe helyezésnél is segítséget nyújtanak, amely egyébkén roppant egyszerű, illetve használati útmutatót is mellékelünk hozzá.

ab71f600-dada-4a10-88ab-bac4c3ea6190.jpeg

Szereti az egyedi megoldásokat? Akkor tervezze meg velünk tűzhelyét, a saját elképzelései alapján! Többé nem kell alkalmazkodni a standard méretekhez, mert nálunk megrendelheti csak magát az önálló tűzteret is, valamint további ötletelésekkel olyan biokandallót alakíthatunk ki, melynek csak a fantázia szab határt.

a6a7b6cf-42bb-42d5-bdf4-0061e8098e65.jpeg

Egyedi méretre gyártás, egyedi színválasztás, egyedi formatervezés! És mindezt pénztárcához is igazítjuk. Ötleteljünk online, rendeljen online: http://biokandallogyartas.hu/

biokandalló - tél

A bioetanol napjaink egyik legígéretesebb üzemanyaga. Magas cukor vagy keményítő tartalmú növényekből állítják elő, az így nyert alkohol szinte teljesen tiszta, a gyártási folyamat végén 99,9% (bemutatótermünkben készleten, többféle illatosított változatban). Ez a rendkívül sokoldalúan felhasználható fűtőanyag az élet számos területén megtalálta a helyét (pl. a séfek is használják a csévingekhez, az ételek melegen tartásához). Esetünkben alkalmazható kandallók üzemeltetésére, mivel teljesen füstmentes égést biztosít, így zárt helyiségekbe kitűnő alternatíva, valamint ugyanilyen lendülettel vesznek részt otthonaink díszítésében és másodlagos fűtésében.

befe9dd3-8ef9-4de0-8f31-87b72154b992-94420-0000bff2742fdc83.jpeg

Az égés során nem képződik füst, korom, egyéb károsanyag - a bioetanol használatával szén-dioxid és víz keletkezik. Elsőre talán ijesztőnek tűnhet, hogy szén-dioxiddal dúsul a levegő, ám egy biokandalló által kibocsátott szén-dioxid mennyisége körülbelül két szál gyertya elégetésével azonos, egy egész estés használatot tekintve. A víz képződésének köszönhetően pedig kivédhető a fűtött beltér levegőjének kiszáradása, így a hőérzet is kellemesebb lehet.

a62105eb-f36c-4424-89c6-52ff2dddf872-374-0000c2e8e694bbcf.jpeg

Egy kandallóépítés nehézségeiről nem éppen a harmónia megteremtése jut eszünkbe, viszont az utóbbi idők talán egyik legnagyobb innovációja a biokandalló, amely nem igényel különleges beépítést és engedélyeztetést sem. Sőt, üzemeltetésükhöz áramra, gázra, fára sincs szükség, mert folyadékot éget, így működése során sem hamu, sem korom, sem más káros égéstermék nem keletkezik.

0434c666-2f96-4e3f-bc42-362c160c7a34-17183-000015c5dc8e3ec2.jpeg

Használatuk is egyszerű, begyújtástól számítva közel egy percen belül funkcionál. A biokandallóink lehetővé teszik, hogy azok is részesüljenek az élményben, akik panellakásban élnek, vagy nem rendelkeznek megfelelő paraméterekkel egy hagyományos kandalló kiépítéséhez. Az impulzus garantált, egy fárasztó nap után igazi feltöltődés és kikapcsolódás a valódi lobogó lángok előtt megpihenni.

fc30d337-62ef-4f97-9e95-a133d00b2740-11941-00000ec4f81cd71f.jpeg

Biokandallóink teljesítménye nagyon kedvező. Összehasonlításként egy 3 liter bioetanol fűtőanyaggal feltöltött, 500 ml/óra fogyasztású kandallónknak 2-3 kW a teljesítménye, míg egy hagyományos fatüzelésű társának hasonló mérettel kb. 4-5 kW. A klasszikus kályhának a hatásfoka 70% körüli van, mivel a keletkezett hő egy része a kéményen keresztül távozik - ellentétben a biokandallóval, amely teljesítményének 100%-át képes közvetlenül átadni a lakás levegőjének.

213e5282-0827-4104-a772-c7aa317e2163-11941-00000ec426591206.jpeg

A tűzterében lévő alkoholtartályok kerülnek megtöltésre, majd begyújtásra, 1 liter etanol kb. 3 -3,5 óráig elegendő, amelyet literenként 790 Ft-os áron biztosítunk (illatosított változatban is), tehát üzemeltetési költsége nem számít különösebben luxuskiadásnak.

86169f4e-52df-4bec-bd28-bfe3cbc22132-17183-000015c49b62256c.jpeg

Biokandallóink hagyományos változatában sok évszázadon át fűtötték a téli otthonokat, de ma már sokszor inkább hangulati elemei otthonunknak, amelyek éppúgy ontják a meleget és árasztanak el a tűz árnyjátékával. Kínálatunkban a modern formatervezéstől a klasszikus megvalósításig minden szerepel. Cégünk 1 évnyi garanciával lát el minden darabot, továbbá biztosítjuk Önnek a házhozszállítást - legyen szó az ország bármely pontjáról. Munkatársaink üzembe helyezésnél is segítséget nyújtanak, amely egyébkén roppant egyszerű, illetve használati útmutatót is mellékelünk hozzá.

6b63cba5-79e7-4d00-8d71-08eb8041a4b2-60737-00002cde5f08c612.jpeg

A hangulatos lángnyelvek számtalan stílusba bújtatva elérhetők, legyen szó egyedi méretről, különleges anyagválasztásról vagy egyéb kívánságról, a megvalósításának semmi akadálya nincs. Ötleteljünk együtt, valamint online szolgáltatásunkkal az ország bármely területére rendelhető: http://www.biokandallogyartas.hu/

ősz-tél

Biokandallóink nem csak az intim hangulat megteremtésére képesek, hanem fűtési hasznosulásaival is számolhatunk. Mivel a bioetanol fűtőértéke magas, ezért még a nem túl nagy méretűek is képesek lehetnek akár 3 kW-os teljesítményre. Ráadásul ennek a hőnek 100 %-a felhasználható a lakás levegőjének felmelegítésére, hiszen kémény híján nem tud majd belőle semennyi sem elszökni a szabadba.

img_3158.JPG

Biokandallóink teljesítménye nagyon kedvező. Összehasonlításként egy 3 liter bioetanol fűtőanyaggal feltöltött, 500 ml/óra fogyasztású kandallónknak 2-3 kW a teljesítménye, míg egy hagyományos fatüzelésű társának hasonló mérettel kb. 4-5 kW.

6b63cba5-79e7-4d00-8d71-08eb8041a4b2-60737-00002cde5f08c612_1.jpeg

A klasszikus kályhának a hatásfoka 70% körül van, mivel a keletkezett hő egy része a kéményen keresztül távozik - ellentétben a biokandallóval, amely teljesítményének 100%-át képes közvetlenül átadni a lakás levegőjének.

1abf18b0-7c47-47a1-adc1-ec64536d709e-23556-000090f04f9eaf88.jpeg

A következő biokandallók tulajdonképpen modern bútorok beépített tűzhellyel, amelyek lakásban és szabadtéren is megtalálják a helyüket. Karakteres design, fejlett és környezetbarát technológia jellemzi, melyek füstmentes bioethanollal működnek, és semmiféle beépítést nem igényelnek. 

135cdd7b-16b6-49de-be46-8665145e7d58-35639-00005c4e79d52fe1.jpeg

Nyáron a kertben, télen a lakásban:

d910c446-905a-4456-be81-514344898260-99959-0000843c462b3160.jpeg

A nyári napok legnépszerűbb programja a kerti grillezés és bográcspartik. A szabadtéri tűzön készített étel íze verhetetlen, akárcsak a közösségi élet hangulata is. És ebből a varázsból/érzésvilágból milyen jó lenne eltenni télire, a tűzhőz való vonzódást beköltöztetni konyhánkba. Mert az ősz beköszöntével már ösztönösen vágyunk a családi tűzhely melegére. 

24099930-35fa-4933-8f55-c970e0702671-23829-000091033274fd77.jpeg

Mitől BIO? A bioetanol napjaink egyik legígéretesebb üzemanyaga. Magas cukor vagy keményítő tartalmú növényekből állítják elő, az így nyert alkohol szinte teljesen tiszta, a gyártási folyamat végén 99,9%. Ez a rendkívül sokoldalúan felhasználható fűtőanyagot használják például a vendéglátásban is - az ételek melegentartására - a chafingekhez.

3f4388dc-7a1a-47fc-ab63-b9fc7a36f855-9146-000089122073e093.jpeg

A biokandalló nagyon praktikus lehet a lakótelepi otthonokban élőknek is, hiszen esetünkben szó sincs áramról vagy éppen gázra kötésről, mert ez a fajta bioethanollal működik.
A szén-dioxid és vízzé lebomló anyag nem káros a szervezetre:
- ugyanis a szén-dioxid mennyisége olyan csekély, mint amennyit a gáztűzhely két rózsája gyárt,
- a fűtőanyag másik része vízzé alakul, így a téli száraz szobákat kis nedvességtartalommal tölti fel.

img_3163.JPG

Az asztali kivitelezésű, egészen aprócska biokandallónk az elegancia védjegyét képviseli. A motívumos kerámiaalkotás még a legkisebb lakásba is könnyedén befér. A kialakításánál nagyon ügyelünk a biztonsági szempontokra, a duplafalú szabályozható alkoholtartály minimálisra csökkenti a tűzvész kialakulásának esélyét.

754193d9-207e-4c41-8843-56cb99fd2228-23829-000090f8a507e3f8.jpegFekete-fehér, igen-nem?

9bdb7822-b40d-497c-ad14-8964f1cd232a-23829-000090f867667359.jpegPersze már csak a hangulat megteremtése miatt is vonzó lehet, hiszen a modern stílust képviselő minitábortüzeken keresztül a múlt hangulatát idéző darabokig mindent megtalál kínálatunkban, melyet egyedi megvalósítással koronázunk meg. A táncoló lángnyelvek varázsa a hidegebb téli napokon nem csak a szíveket, de a környezetet is melengeti.

86dace2e-e519-4ae7-b801-e25550fd6a7c-15299-00008ce3388e8115.jpeg

Egy megfelelően kiválasztott biokandalló a kiegészítő fűtés egyik alternatívája lehet, emellett pedig a barátságtalan  hónapokban kellemes hangulatot költöztet otthonunkba. Kémény/szakhatósági engedély nélkül alkalmazható. 

c69adde8-c645-4676-b6b7-51238a8445dd-90045-00008013cb36570e_1.jpeg

Egyedi megvalósítással is elérhetővé tesszük, hogy élvezze otthonában a tűz árnyjátékát, illetve a személyes elképzelések során előjöhetnek olyan útmutatások is, amelyek költséghatékonyabbá is tehetik a megálmodott biokandallót. Ötleteljünk együtt: www.biokandallogyartas.hu

Felkészül: ősz!

Itt van az ősz, megint, újra... Jönnek a fázós reggelek, a plédbe burkolózós és összebújós esték, a forró teák, a fűtésszámla...

2fd08dbf-1b6f-4bc6-adcc-e4183ce41d6c-8510-000088e5c06a4963.jpeg

Egy bölcs ismerősünk mindig azt mondogatta, figyeljétek meg, augusztus 20-a körül plusz-mínusz három nappal jön a lehűlés, aztán - utána bár visszatér - a nyár már nem lesz olyan, mint előtte. Való igaz, a reggelek meg esték utána már hűvösebbek, ideje, hogy felkészüljünk a hideg napokra!

d910c446-905a-4456-be81-514344898260-99959-0000843c462b3160.jpeg

Bár nagyon sok vásárlónk azért választja a biokandallót, hogy hangulatosabbá varázsolják otthonukat, de ennél többre is képes, mert rendelkeznek fűtéstechnikai értékkel. Ráadásul teljesítményének 100%-át képes közvetlenül átadni a lakás levegőjének, míg egy hagyományos társa esetén az előállított hő egy része (ez egyes típusok esetén akár 30-35 % is lehet) a kéményen keresztül a füsttel együtt távozik.

1ccece88-5099-42de-b0c1-f952438a75aa-89262-00007fc86a7c14c3.jpeg

Fűtésre is alkalmas vagy csak látványként funkcionál? - kérdésre a válaszunk az, hogy az igazság valahol félúton van. Ugyanis biokandallóink fűtőteljesítménye egy helyiség temperálására elegendő, de folyamatos és kizárólagos fűtésre nem alkalmas.

ac72dfec-fd1c-4c27-8df8-9c671e7f03fe-57771-00006c77391b213e.jpeg

Etanollal üzemel, a bioalkohol égése során vízpárára és egészen csekély mértékű szén-dioxidra bomlik, így nem keletkezik káros anyag. Fontos tudni, hogy a benzinkutaknál kapható bioetanol (E85) 15% benzint tartalmaz, amely robbanásveszélyes, ezért biokandallókban használata szigorúan tilos!

0cf1d9fb-183c-4223-b760-d113b54d7498-22546-000052eaa910869d.jpeg

A tűzterében lévő alkoholtartályok kerülnek megtöltésre majd begyújtásra, 1 liter etanol kb. 3 óráig elegendő, amelyet literenként 790 Ft-os áron biztosítunk (megjegyezzük, hogy illatosított változatban is forgalmazzuk), tehát üzemeltetési költsége nem számít különösebben luxuskiadásnak.

5f230c01-58c3-44bf-862a-63cf4a72fe6f-57771-00006c76caf77f55.jpeg

A biokandallóink ára sem verdesi a csillagos eget, 100 ezer Ft-os áron már nagyon látványos kapható és 300 ezer Ft körül már a csúcsmodellekhez is hozzá lehet jutni. Olcsóbban is lehet, de azok importált kínai gyártmányú kályhák, amelyet mi nem forgalmazunk, így nem is tudunk versenyezni a kínai árakkal. Cserébe viszont jobb minőséget adunk, valamint ár-érték arányban is kedvezőbb.

b57970e5-f905-42b6-9f07-b1eede1a023e-57771-00006c7cc66c71f2.jpeg

Több hetes felfordulás, engedélyek beszerzése, bontási munkálatok, kéménybekötés? Van, akinek a felsoroltak közül egy is elég, hogy lemondjon a pattogó kandallótűz harmóniájáról, amely fűtőeszközként is funkcionál. A biokandalló viszont ragyogó alternatívát jelent mindazok számára, akik szakhatósági engedély nélkül, falbontás és malter keverés mellőzésével szeretnék a harmónia szigetét létrehozni otthonukban. Esetünkben szó sincs áramról vagy éppen gázra kötésről, ez a fajta kandalló bioetanollal működik.

fe61cd6a-99c1-4163-9ee0-760ae102caed-46430-000064d8b5ce1d36.jpeg

Szóval ha eddig úgy hitte, hogy csak a tehetősebbek "luxushobbija", akkor itt az ideje átgondolni véleményét, mert egyedi megvalósítással is elérhetővé tesszük, hogy élvezze otthonában a valódi lángnyelvek táncát!

4d5f9b62-8c98-4ead-8cea-952299161d9f-57771-00006c7a8976519d.jpeg

A modern stílus persze nem alapkövetelmény, választékunkban klasszikus is megtalálható, és a tervezés során előjöhetnek olyan ötletek is, amelyek személyessé vagy akár költséghatékonyabbá tehetik a biokandallót. 

6603ffe3-4648-40e2-b443-5a8144decb47-57919-00006c92bc0bd735.jpeg

Klasszikus és modern megjelenésével központi helyet foglal el bármely otthonban - a helytakarékosságot és az egyéni ízlést szem előtt tartva.

4a96c71d-9aa6-481b-94a5-250eb59e8fff-57771-00006c7642bf6680.jpeg

Ötleteljünk együtt, partnerek vagyunk mindenféle egyedi megvalósításban, és online szolgáltatásunkkal az ország bármely területére rendelhető: www.biokandallogyartas.hu

Ez mind gömbölyű!

Ideje, hogy felkészüljünk a fázós napokra.

0df3e6bb-6eec-4817-a388-4577f06408da-90185-00004073fa5d9859.jpeg

Tesszük mindezt úgy, hogy a környezetkímélő technológiát meghökkentően formabontó dizájnnal párosítjuk. Gömb alakú biokandalló, amely még extrákkal is bír; egyrészt mobilis, másrészt 360 fokban elforgatható, harmadrészt nincs szüksége füstelvezetőre.

44a42aa4-d996-479e-b1f6-d410e9844da1-6980-00004a059cfc71e7.jpeg

Tüzelőanyaga a környezetbarát bioetanol, a tűztér kialakítása rendkívül biztonságos, nagyon tisztán ég, nem keletkezik korom, káros égéstermék, füst.

42236236-482e-4e70-90aa-e13ec394b03f-6980-00004a07496c7fb9.jpeg

Különös figyelmet fordítunk arra, hogy minden anyag gondosan kiválasztott legyen, amely a tűz esztétikai élményéhez igazodó maximális elégedettséget - meleget és látványt - hozzon tulajdonosának. Állítható a melegítő hatás és a lángméret is.

9563b241-61e0-410d-985d-2f3e4863aa9c-6980-00004a0864581444.jpeg

A biokandallónk többféle színárnyalatban vásárolhatók, illetve variálhatók, például ha valaki nem szeretné a gömböt közvetlenül a földön vagy a falon elhelyezni, akkor opcionálisan rendelhető lábbal is.

69498468-74fb-4bc8-af6d-470ddf68dd06-6980-00004a082b322d70.jpeg

Súlya mindössze 38 kilogramm és egy átlagos 20 négyzetméteres helyiséget minden gond nélkül be is fűt. 

3df8bfb0-1d08-4cfb-ac39-4f1819201b74-6980-00004a05944fe3dc.jpeg

Hangulatos lángnyelvek, élénk és kellemes tónusok izgalmas kontrasztja, modern és retro ötvözése, ékszerként ható árnyjátékok – mindezek közösen alkotják e biokandallók eleganciáját. 

31924f1f-00ff-4af4-9477-a524d1cdcf30-6980-00004a0904925f9d.jpeg

A tűzterében lévő alkoholtartály kerül megtöltésre majd begyújtásra, üzemanyag tartálya 2 literes, fogyasztása 0,4 liter óránként. 1 liter bioetanolt 790 Ft-os áron biztosítunk (megjegyezzük, hogy illatosított változatban is forgalmazzuk), tehát üzemeltetési költsége nem számít különösebben luxuskiadásnak. 

3e900325-9be7-49f7-acff-d6c63cb8d663-6980-00004a05ecb149e5.jpeg

És ha eddig úgy hitte, hogy csak a tehetősebbek "luxushobbija", akkor itt az ideje átgondolni véleményét, mert egyedi és online megvalósítással is elérhetővé tesszük, hogy élvezze otthonában a valódi lobogó tűz hangulatát!

516d257d-43f1-404a-a42d-da0966f0f8b1-6980-00004a05d89816af.jpeg

A modern stílus persze nem alapkövetelmény, választékunkban klasszikus is megtalálható, valamint az egyedi tervezés során előjöhetnek olyan ötletek is, amelyek személyessé vagy akár költséghatékonyabbá tehetik a biokandallót. Ötleteljünk együtt! Katt: www.biokandallogyartas.hu

Louvre üvegpiramis extrákkal!

Ki mondta, hogy a biokandallónak mindig ugyanott kell állnia? Mit szólna egy olyan megoldáshoz, amely teljesen mobil, tehát Ön döntheti el, hogy nyáron a kertbe, télen a nappaliba, vagyis mikor és hova helyezi. Felállíthatja az asztalon, de természetesen a padlón is, sőt, ha úgy tartja kedve, minden nap más helyiségbe, mivel nincs szükség kéményre. Tartsanak velünk, hozzuk a részleteket! 

c4704ad1-5e33-4bc6-8e4c-32730da77751-89178-00003fd56f2bfe61.jpeg

A biokandallóink hangulata kényeztető nyugalmat és vendégszerető légkört teremt nyáron a szabadban, a kertekben és éttermi teraszokon. Rendelhető beépíthető és mobilis változatban. Mindkét megjelenésében varázslatos élményt nyújt a pihenésre és szórakozásra vágyó embereknek, otthonunkban és vendégként egyaránt.

4ca9862d-5436-4ae0-b503-0cb6d9b9a183-76875-00003834bd5d1d0f.jpeg

Bár nagyon sok vásárlónk azért választja a biokandallót, hogy hangulatosabbá varázsolják otthonukat, de ennél többre is képes, hiszen rendelkeznek fűtéstechnikai értékkel. A tüzelőberendezés esetében ebből semmi nem megy kárba, teljesítményének 100%-át képes közvetlenül átadni a lakás levegőjének. 

6b63cba5-79e7-4d00-8d71-08eb8041a4b2-60737-00002cde5f08c612.jpeg

Egy hagyományos kandalló vagy kályha esetén az előállított hő egy része (ez egyes típusok esetén akár 30-35 % is lehet) a kéményen keresztül a füsttel együtt távozik. A biokandallóink esetében ilyen nincs, tehát teljesítmény terén képesek felvenni a versenyt akár a közepes teljesítményű olajradiátorokkal vagy hősugárzókkal is. Design magas hőfokon!

e9e1e4d9-c1e5-4130-b815-33db3a39488a-63372-00002e5fe33667f3.jpeg

A biokandallóink egyszerre nyár és tél, klasszikus és modern élmény. Bárhol felállíthatók, és mivel növényi anyagokból nyert üzemanyaggal működnek, ezért – bár valódi tűz ég bennük – füst és korom nem keletkezik, veszélyes anyagok sem szabadulnak fel, így szakhatósági engedélyre sincs szükség. A "kandalló-feeling" viszont ebben a formában is hiteles.

img_6937.PNG

A címben szereplő biokandallónk tökéletes kiegészítője egy pohár bor társaságának, illetve barátaink és családtagjaink kíséretében, akikkel körbeülhetjük a tűzhelyet, és egy kellemes beszélgetést folytathatunk. Mint régen, a tábortűznél, ahol felelevenedtek a történetek és emlékek... 

7ac9f77f-4318-45cd-b05d-aad531f7a5e8-51371-0000256c65538206_1.jpeg

Az ősi egyiptomi piramisok, illetve a romantikus párizsi Louvre sármja ihlették - amely megjelenésében ötvözi a stílust és az eleganciát. Hordozható, például földre helyezhető, és egyik különlegessége, hogy mind a négy oldalán biztonsági üveglap határolja, így a benne lobogó tűz, és a lángok tánca 360 fokos szögben látható.

965c7fb9-2fe6-4c77-b73e-d5182e25ff47-51371-0000256ca3936514.jpeg

És ha eddig úgy hitte, hogy csak a tehetősebbek "luxushobbija", akkor itt az ideje átgondolni véleményét, mert egyedi megvalósítással is elérhetővé tesszük, hogy élvezze otthonában a valódi lobogó tűz hangulatát! Ötleteljünk együtt!

http://biokandallogyartas.hu/

Romantikázzunk együtt télen-nyáron!

biokandalló

Hogy miért ne csak a téli hideg miatt fontolgassuk a biokandalló vásárlását? Vessen egy pillantást képeinkre! A lobogó tűz intenzítása egyénileg szabályozható, éppen ezért bátran használhatjuk nyáron is. Pozitív tulajdonságait a végtelenségig tudnánk sorolni: könnyű a beüzemelése, teljesen veszélytelen, füstmentes, díszítő elemként is remekül funkcionál. A szabadonálló változatát pedig bárhová elhelyezhetjük. Legyen szó étteremről, szabadtérről, családi házról vagy panellakásról, egy ilyen bioetanol kandallóval biztosan nem tudunk mellényúlni, hiszen nincs szükség bonyolult engedélyeztetési eljárásokra, de még az áram és gáz számlát sem fogja növelni. Bátran alkalmazható irodákban, illetve tárgyalókban is.

ark-bioethanol-fireplace-auckland-firepit-outside-restaurant-wharf-3-round-white.jpg

Manapság a vidéki házban és a városi lakásban élőknek is egyaránt megvan a lehetőségük arra, hogy otthonukba varázsolják a lángnyelvek pattogását, amely fűtőeszközként is megoldást jelent, illetve dizájn elemként is funkcionál. És napjainkban átértékelődik az a közmondás is, hogy "nincsen tűz füst nélkül" - a biokandallónkban ugyanis valódi tűz ég, füst és káros anyag kibocsátás nélkül. Így el is érkeztünk a legnagyobb aduászunkhoz, amely azt jelenti, használatukhoz nem kell kémény, szinte csak fantázia kérdése, hogy hol használjuk.

bioethanollamin-santos_5820lb.jpg

Több hetes felfordulás, engedélyek beszerzése, bontási munkálatok, kéménybekötés? Van, akinek a felsoroltak közül egy is elég, hogy lemondjon a pattogó kandallótűz harmóniájáról, amely fűtőeszközként is funkcionál. Most végre elérkezett az ő idejük is! Biztosan Ön is álmodozott már arról, hogy a fogcsikorgató kinti hideget a kandalló meleg, táncot járó tüzénél élvezze, egy pohárka bor és kedvese társaságában. A biokandallónk ragyogó megoldás jelent mindazok számára, akik kémény nélkül, falbontás és malter keverés mellőzésével szeretnék a harmónia szigetét létrehozni otthonukban. Esetünkben szó sincs áramról vagy éppen gázra kötésről, ez a fajta kandalló bioetanollal működik. Füstmentes kandallóink több változatban is elérhetők.

b_ghost-ecosmart-fire-79197-rel75f8372f.jpg

A kiválasztás szempontjai:
- Szabadon álló (mobilizálható): Ezen biokandallóink kicsomagolás után rögtön használhatóak, nem igényelnek más felszerelést. Nagy előnyük, hogy könnyen áthelyezhetőek egyik helyiségből a másikba, kül- és beltéren egyaránt használhatók.
- Falra szerelhető: Ezen típusú biokandallóninkat (általában kettő vagy négy a falnak megfelelő csavarral és tiplivel) a falra kell rögzíteni.
- Beépíthető: Ezen fajtáink általában téglából, kőből vagy tűzálló gipszkartonból kialakított bemélyedésbe vagy falüregbe építhetők be. (Amennyiben nincsen lehetőségünk falüregbe vagy mélyedésbe építeni, akkor szoktuk javasolni, hogy tűzálló gipszkartonból vagy kőből építsük körbe.)
- Léteznek még asztali biokandallók, illetve kombi típusú: utóbbi lehet falra akasztható vagy szabadon álló, valamint beépíthető vagy falra akasztható kivitelű.

(egyéb kiegészítőkkel, pl. dekorációs kerámiafával díszíthetjük)

img_5539.JPG

A bioetanol napjaink egyik legígéretesebb üzemanyaga. Magas cukor vagy keményítő tartalmú növényekből állítják elő, az így nyert alkohol szinte teljesen tiszta, a gyártási folyamat végén 99,9%. Ez a rendkívül sokoldalúan felhasználható fűtőanyag az élet számos területén megtalálta a helyét. Esetünkben alkalmazható kerti fáklyák, illetve kerti kandallók üzemeltetésére is, és mivel teljesen füstmentes égést biztosít, így egy zárt teraszon, de akár egy télikertben is..

img_4416.PNG

Ugyanilyen lendülettel vesznek részt otthonaink fűtésében és díszítésében.

img_5542.JPG

Minden évszakban szeretjük csinosítgatni otthonunk, feldobni egy kicsit, vagy éppenséggel nagyon. Apróbb változtatásoktól kezdve egészen a teljes átrendezésig, minden lehetőség előkerül. És milyen jól nézne ki nyáron életterünkben egy lobogó kandalló, a maga meghitt fényével, amely majd a hidegebb téli napokon nem csak a szíveket, de a környezetet is melegíti. 

img_5541.JPG

Macera nélkül: egészen az asztalra tehető változatból, a falra szerelhetőig, vagy akár szabadonálló modellekig, minden létező méretben gyártunk biokandallót. Sőt, a saját elképzelést is megvalósítjuk. Legyen szó egyedi méretről, különleges anyagválasztásról vagy egyéb kívánságról, a megálmodott elképzelés megvalósításának semmi akadálya nincs. Ötleteljünk együtt! 

img_5540.JPG

Romantikázzon velünk! Töltse kellemes környezetben és melegben a hűvös téli estéket, nyáron pedig élvezze a lángok káprázatos játékát! 

b_lighthouse-600-ecosmart-fire-355270-reldd0c92a3.jpg

www.biokandallogyartas.hu

Keressenek minket bátran e-mailben vagy akár közvetlenül telefonon:
06 23 399 373
06 20 212 7407
info@biokandallogyartas.hu

Nyitvatartásunk:
H-Cs: 10:00 - 18:00
P: 10:00 - 16:00
Bemutatótermünk:
2040 Budaörs, Budapesti út 123.

85f36935-1664-4a98-8530-6cff51c2ce4e-40940-00001c8c858d4268.jpeg

 

 

süti beállítások módosítása