Biokandalló gyártás

Biokandalló gyártás

Biokandalló, télikert, pezsgőfürdő a panelben.

2017. június 05. - biokandalló gyártás

A statisztikai hivatal egy évtizedet felölelő lakáskutatásából kiderül, hogy a városi, többlakásos bérházakban élők ötöde elégedetlen lakókörülményeivel. A komfortérzet hiányának számos oka lehet. Ami az átalakításokat illeti a társasházi lakásokban kevesebb a mozgástér, de megfelelő tervezéssel, illetve kreativitással egyedivé varázsolhatjuk otthonunkat.

37838fe2-3ee1-4f6b-b1ed-20ebfe5a8396-1311-000001201f66c5ff.jpeg

Egy lakás felújításra- és átalakításra specializálódott kivitelező tapasztalata alapján a legnépszerűbb kérés az erkély beépítése, amely nem csak a lakótér alapterületét növeli, de az újonnan kialakult világos helyiség télikertnek is használható.

img_2297.PNG

A legextrémebb kérés feléjük egy jacuzzi beépítése volt a balkonon: „a megrendelőnk pezsgőfürdős sarokkádat szeretett volna, amit egyedül a födém teherbírása akadályozott meg” – mondja Felföldi Viktor, a Magyar Épületgépész Kft. munkatársa.

img_2298.PNG

Szintén sokak álma a kandalló, ami a legtöbb társasházban hagyományos úton, a kémény kiépíthetőségének hiányában nem valósítható meg. Erre jó megoldás lehet az etanollal működő biokandallók.

img_2318.JPG

A bioetanollal működő nyitott tűzterű látványkandallók működtetéséhez nincs szükség kéményre, sem szakhatósági engedélyre. Égése során nem keletkezik sem füst, sem pedig egyéb káros anyag – kb nagyjából akkora veszélyt jelentenek, mint néhány gyertya meggyújtása. 

balcony-furniture-terrace-design-ethanol-fireplaces-candle-holder-armchair.jpg

A falra szerelhető, besüllyeszthető, vagy a mobilis változatok - egyedi tervezéssel akár a megszólalásig hasonlíthatnak a hagyományos testvérre (kerámia dekorfával is kiegészíthetők), viszont tiszták és könnyen szabályozhatók, mindemellett fűtési teljesítményük jelentősnek tekinthető, amelynél (kémény hiányában) a hő teljes mértékben hasznosul.

img_2309.JPG

A fürdőszoba átalakítása a panelházakban különösen bonyolult a csövek és csatorna áthelyezése miatt. Ennek ellenére a hagyományos kád helyett többen a legmodernebb fürdőszoba felszereléseket, szanitereket, gépesített, masszírozós tusfürdőt is beszereltetnek.

img_2333.JPG

Minden nagyobb léptékű átalakítás előtt érdemes statikussal és pénzügyi tanácsadóval is beszélni, hogy megismerjük az átalakítás technológiai és financiális lehetőségeit. „A 60-as, 70-es években épült klasszikus panelházak 6-10 centis belső elválasztó falai számos átalakításra és egyedi megoldásra nyújtanak lehetőséget – mondja Köntös Péter OTP Lakástakarék vezérigazgató-helyettese, aki hozzáteszi – többször tapasztaljuk azt, hogy az ingatlantulajdonosok nem csak szokványos átépítést, festést, burkolatcserét végeztetnek lakásukban, hanem igazán egyedivé szeretnék varázsolni otthonukat, környezetüket.” Köntös Péter szerint a lakásfelújításra igénybe vett, állami támogatású lakástakarékból a kreatív megoldások is finanszírozhatók, az átalakítások pedig nem csak a komfortérzetet és otthonosságot, de az ingatlan értékét is növelik.

Hivatkozások forrása: Világgazdaság Online

A bejegyzés trackback címe:

https://biokandallo-gyartas.blog.hu/api/trackback/id/tr1412565891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása